Nieuws
uit de Beehive

Nr. 8 - Maart 2015
 

De executieve functies; hot or not?

Deze week ben ik weer volop bezig met de executieve functies; zowel thuis als met Cleverbee.

Het blijft een ingewikkelde term voor deze wezenlijke functies. Ze worden ook wel de dirigent of de verkeersleider van het brein genoemd.
Ze zorgen namelijk ervoor dat de hersenen samenwerken en dat je je gedrag onder controle kan houden. Zonder een goede ontwikkeling van deze functies word het bewegen in de (school- en werk) wereld wel een lastige opgave. Sommigen geven aan dat deze functies belangrijker zijn dan de intelligentie.

Ik deel morgen de kennis met een aantal bovenbouwleerlingen. Door het weten over deze functies kun je er ook iets mee, zelfs kinderen! Voor ouders en medewerkers heb ik een Kennis Koffie en Koek avond, deze week in Schiedam. Kennis delen, uitleggen wat je kunt doen om de functies te stimuleren.

Thuis blijft het een aandachtspunt (voor ons allemaal hoor); met name plannen en organiseren kunnen wel wat regelmatige aandacht gebruiken!

Bedenk eens wat je allemaal op een dag met deze functies doet, bedenk ook dat deze functies zich ontwikkelen tot in de volwassenheid (en ze gaan daarna ook achteruit), geef het goede voorbeeld en pak 1 ding tegelijk aan!

In dit filmpje leg ik uit welke  functies er zijn. https://www.youtube.com/watch?v=XGwLBWQq7HI

Fijne lente allemaal! Groetjes,
Mirjam

 
 

Agenda 

Kom je naar een Cleverbee evenement? Ik verkoop ook verschillende prentenboeken die je direct kunt gebruiken bij het begeleiden van de kinderen.

  • 28 maart workshops het Zijnsluik voor het jonge kind op het Festival van Talent
  • 31 maart basis (h)erkennen ontwikkelingsvoorsprong &1 april verdieping uitdagend begeleiden in Roermond (aanmelden kan nog)
  • 1 april; Cleverbee bestaat 1 jaar! Je kunt het boekje de Stip winnen. Kijk op mijn Facebookpagina hoe.
  • 11 april een zaterdag trainen in Eindhoven (-h-erkennen ontwikkelingsvoorsprong, uitdagend begeleiden en kennismaken met babygebaren)
  • 15 april Kennis Koffie en Koek in Schiedam over leren in de 21e eeuw (Tegenlicht gezien op 22 maart?)
  • 16 mei een zaterdag trainen in Lelystad (-h-erkennen ontwikkelingsvoorsprong en uitdagend begeleiden)
  • 20 mei Kennis Koffie en Koek in Schiedam over de mindset

Alle evenementen zijn te vinden op 
https://www.facebook.com/cleverbeevoorsprongbijopgroeien/events?key=events

 


  


Cleverbee
Mirjam Veldhoven
06 239 791 90
mirjam@cleverbee.nl