Nieuws
uit de Beehive

Nr. 10 - April 2015
 


Motivatie

We hebben allemaal soms 'last' van motivatie, maar als het ontbreekt is de last vele malen groter.

Als ik naar de jongens thuis kijk in de afgelopen meivakantie heb ik wel wat motiverende acties moeten doen om hen op vakantie te krijgen.
Alletwee vinden ze op vakantie gaan niet heel leuk; het is een gedoe (inpakken, vroeg op, waar kom je terecht en ze zijn uit hun ritme/speelgoed/computer).
Maar goed; voor de een was er goede wifi in het huisje in Kent en voor de ander lonkte de Star Wars winkel in Londen.

Motivatie is ook onderwerp van Kennis Koffie en Koek. Er is namelijk veel over te vertellen en er zijn verschillende theorieën over motivatie.
Bijvoorbeeld die van Deci en Ryan, de zelfdeterminatieheorie. Voorwaarden in deze theorie om gemotiveerd te zijn/worden/blijven zijn: je verbonden voelen, beheersing van de uit te voeren taak (je competent voelen) en een bepaalde mate van autonomie (zelf invloed kunnen uitoefenen en dingen doen waarvan jij het nut inziet).

Een interessant boek over motivatie (bij pubers in dit geval) vind ik het boek 'Motivatie binnenstebuiten'. Helder en praktisch, ook voor ouders van (nog niet) pubers.
 

 
 

De site van Cleverbee is aangepast

Er is ruimte gemaakt voor een infokorf op de site. Met in de korf blogs van mijn hand, boeken- en internet tips en het nieuwsbrief archief.
Ook de trainingsagenda staat er nu op; zo heb je de nieuwsbrief niet nodig om te zien waar en wanneer er trainingen ontwikkelingsvoorsprong ingepland staan.
Nieuw in het Cleverbee programma waar ik jullie over wil informeren is het Kennis Koffie en Koek café op zaterdagmiddag 27 juni en de zomerprojectweken in week 33 en 34 voor kinderen van 6-16 vol uitdagende activiteiten (info volgt)

 


  


Cleverbee
Mirjam Veldhoven
06 239 791 90
mirjam@cleverbee.nl