Nieuws
uit de Beehive

Nr. 13 - Augustus 2015
 

Zien en gezien worden!

Deze zomer was lekker warm en soms verrassend; ik heb mijn diploma talentbegeleider behaald (geen verassing hoor, hard voor gewerkt) en we hebben ontdekt dat we de vakanties met de jongens anders gaan doen. Twee hele verschillende behoeften en dat maakt een gezamenlijke vakantie ingewikkeld,
Maar door goed te kijken en te luisteren naar wat een ieder nodig heeft om een vakantie ontspannend en uitdagend te laten zijn, moeten we de zaken anders gaan aanpakken.
Ja hoor ik sommige lezers zeggen; veel te soft, jullie zijn de baas! Ja wij zijn de verantwoordelijken en we willen dat onze kinderen zich ontwikkelen tot zelfbewuste en verantwoordelijke mensen. Dat doen wij door ook hen een stem te geven en hiermee respect te tonen. Natuurlijk zijn er grenzen, maar deze worden uitgelegd.
Opvoeden van kinderen (en zeker van de hoogbegaafde en hooggevoelige) vraagt veel inspanning en inlevingsvermogen van opvoeders (ouders en professionele begeleiders). En uit eigen ervaring weet ik dat de twijfel soms toeslaat; doe ik het wel goed, ben ik niet te soft?
Daarom vond ik dit artikel zo inspirerend; waar hebben kinderen behoefte aan in de opvoeding..... autonomie, verbinding en competentie!

Om de kinderen met ontwikkelingsvoorsprong ook goed te kunnen zien en hun gedrag te kunnen interpreteren heb ik het afgelopen jaar veel gastouders en pedagogisch medewerkers getraind en dit komende schooljaar ga ik weer Nederland rond!
Met een signalerings- en overdrachtsdocument voor de deelnemers die een hele training volgen, om met ouders en collega's gericht te kunnen observeren.......

De Kennis Koffie en Koek bijeenkomsten in Schiedam werden als zeer inspirerend ervaren door de aanwezige ouders, maar heeft nog niet de goede formule vind ik. Ik denk na over hoe ik met ouders kennis kan delen. Hebben jullie suggesties of wensen dan hoor ik deze graag.

Ik wens jullie een hele mooie nazomer en wie weet tot ziens (live of via de sociale media!).

 
 

Cleverbee is ook te zien 

  • in het julinummer van het blad 'Kinderopvang'met een interview,
  • op het Gastoudercongres van Kiki op 19 september,
  • op een besloten workshop voor gastouders van 4Kids,
  • op een Rotterdamse basisschool met een leren leren cursus voor de bovenbouw leerlingen,
  • op de trainingen ontwikkelingsvoorsprong 

en natuurlijk via Facebook, Twitter en Linkedin.

 


  


Cleverbee
Mirjam Veldhoven
06 239 791 90
mirjam@cleverbee.nl