Nieuws
uit de Beehive

Nr. 17 - November 2015


Zicht op ontwikkelingsvoorsprong

Na twee jaar doorzetten, nadenken,leren en veel nieuwe kennis was het afgelopen woensdag zover; ik kreeg mijn diploma Talentbegeleider Zelfstandigen.
Deze opleiding is heel praktisch ingesteld en word met bevlogenheid gegeven; twee zaken die mij erg aanspreken.

Bij deze opleiding hoorde ook het ontwikkelen van een interventie die op de een of andere manier het leven en leren van hoogbegaafde kinderen kan verbeteren.
Natuurlijk werd dit bij mij een interventie gericht op het jonge kind en ik heb bij deze ontwikkeling mijn ervaring in de kinderopvang meegenomen.
Ik bedacht me dat het toch mooi zou zijn als dat onderbuikgevoel van pedagogisch medewerkers en ouders omgezet kon worden in weten. En zo ontstond het idee om een signalerings-en overdrachtinstrument te maken voor de peuters.

Nu heb ik naast de trainingen ontwikkelingsvoorsprong om de kennis te vergroten, ook een instrument om de signalen om te kunnen zetten naar een gerichte observatie, waarmee de sterk en minder sterk ontwikkelde kanten van een kind met voorsprong in zicht kunnen worden gebracht (en overgedragen naar de basisschool).
Let op de Cleverbee facebook pagina, want binnenkort is 'Zicht op Ontwikkelingsvoorsprong' ook te koop!

Ik wens jullie een fijne Sinterklaasavond en een mooie adventstijd naar Kerst.

Agenda

De decembermaand is rustig, alleen op 1 december is er een besloten plusklas avond voor ouders en kinderen over de executieve functies en op 11 december is de laatste bijeenkomst van 'Ben jij de baas van je brein?'

Op 16 en 23 januari 2016 zijn er weer trainingsdagen Ontwikkelingsvoorsprong. Op 16 januari in Wageningen en op 23 januari in Schiedam.
Deze trainingsdagen zijn toegankelijk en geschikt voor (gast) ouders en pedagogisch medewerkers.

Alle evenementen zijn te vinden op facebook
Cleverbee
Mirjam Veldhoven
06 239 791 90
mirjam@cleverbee.nl