Nieuws
uit de Beehive

Nr. 26 - juli 2017

Volop aandacht voor de executieve functies


Zoals jullie trouwe volgers weten, heb ik veel aandacht voor de executieve functies. Die aandacht krijgen de functies in de training Ontwikkelingsvoorsprong (voor pedagogisch medewerkers en gastouders), in de Kennis, Koffie en Koek bijeenkomsten (voor ouders en professionals) en bij de workshops 'Ben jij de baas van je brein' (voor kinderen).
Ik heb een filmpje gemaakt, waarin kort uitgelegd wordt welke executieve functies er allemaal zijn.
Door je meer bewust te zijn van (het belang van) deze functies, kun je ook meer actief stimuleren....

Het is zo belangrijk om meer te weten over deze functies, omdat ze een grote invloed hebben op ons functioneren via ons gedrag en denken.

Als je meer wilt weten over (het stimuleren van) de executieve functies, dan heb ik wat tips voor je.
Mijn laatste blog gaat over spelen en daarmee de functies stimuleren, dit is een dik boek vol informatie en tips en er komt na de zomervakantie een workshop voor ouders en professionals 'Spelen met executieve functies'.

Als je op reis gaat, kun je onderweg al aan de slag met de executieve functies (van jou en je reisgenoten) door allerlei reisspelletjes te doen.

Ik wens jullie een hele goede en gezonde zomer toe!

Agenda voor de herfst

Op 16 september is er weer een grote trainingsdag '(h)erkennen van ontwikkelingsvoorsprong' over de signalen en uitdagingen van ontwikkelingsvoorsprong bij het jonge kind. Deze dag wordt in Den Haag aangeboden.
Wil jij ook een trainingsdag bij jou in de buurt, dat kan! Samen kunnen we een dag organiseren (mail me gerust).

Waarschijnlijk verzorg ik ook wat workshops bij het jaarlijkse Gastoudercongres in Harderwijk op 30 september en voor 4Kids in Amstelveen later in de herfst.

Ik hoop je snel weer te ontmoeten.....

Alle evenementen zijn te vinden op facebook
Cleverbee
Mirjam Veldhoven
06 239 791 90
mirjam@cleverbee.nl