Nieuws
uit de Beehive

Nr. 27 - Augustus 2017

Nog even vakantie....

En daarna weer flink aan de slag met de executieve functies. Alhoewel dit strikt genomen niet waar is, ook in de vakantie zet je je executieve functies flink in. Misschien nog meer dan buiten de vrije dagen om, omdat je dan nog wat op je routine kan varen.
De functies helpen je je koffer inpakken, de boodschappen in orde te hebben, paspoorten? check! tickets? check? Ze helpen je emoties te reguleren (ook belangrijk op vakantie soms...).
Zo ontzettend hard nodig om in je leven wat rust (en misschien wel succes) te brengen.
Zonder de executieve functies kun je eigenlijk niet gericht denken of doen. Ze helpen je jezelf te sturen (zelfsturing). Echt een heel interessant onderwerp!

Ik heb de workshop 'spelen met executieve functies' ontwikkeld voor pedagogisch medewerkers en (gast)ouders, omdat ik graag meer kennis wil brengen over deze belangrijke functies en hoe je deze spelenderwijs kunt stimuleren (en naar alle waarschijnlijkheid al doet, onbewust) bij jonge kinderen.

In dit filmpje zie je alle functies voorbij komen. Op de Cleverbee facebookpagina staan alle data en locaties van de ingeplande workshops- data en locaties.

Een studiemiddag/ochtend/avond kan op maat georganiseerd worden over verschillende onderwerpen (ontwikkelingsvoorsprong, spelend leren, mindset, hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid,...). Neem gerust contact op.

Ik wens je een goede start na je vakantie. Tot ziens!

Groet, Mirjam Veldhoven

Agenda voor najaar 2017

16 september is er weer een trainingsdag '(H)erkennen ontwikkelingsvoorsprong jonge kind'. Een informatieve en praktische dag over de signalen en uitdagingen van het jonge kind met ontwikkelingsvoorsprong. Inclusief het signaleringsinstrument Zicht op Ontwikkelingsvoorsprong en lunch. De dag vind plaats in Den Haag.

Misschien kom ik je tegen bij het Gastoudercongres op 30 september? Daar ben ik aanwezig met de workshop Ontwikkelingsvoorsprong.

Alle evenementen zijn te vinden op facebook
Cleverbee
Mirjam Veldhoven
06 239 791 90
mirjam@cleverbee.nl