Nieuws
uit de Beehive

Nr. 30 - november 2017

Het belang van -h-erkenning

De afgelopen weken heb ik contact gehad met ouders van peuters met een voorsprong en daar word ik heel blij van.

Het lijkt er namelijk op dat er inderdaad vroeg gesignaleerd wordt. Kinderen met een voorsprong worden jonger herkend en kunnen passender begeleid en uitgedaagd worden. Met daarmee minder risico op onderpresteren, vastlopen en misdiagnoses.

De informatie krijgen ouders via internet en andere ouders (van de opvang, internet of via social media bijvoorbeeld). Er is nog wel wat te winnen als het gaat om informatie geven vanuit de professionals....
Consultatiebureau, kinderopvang, peuterspeelzaal en gastouders bijvoorbeeld. Zij zien jonge kinderen ook zeer regelmatig en kunnen ouders die de kennis nog niet hebben, informeren.

De opluchting is namelijk groot, als blijkt dat hun kind niet het enige kind is met gevoeligheden, een groot rechtvaardigheidsgevoel, grote motivatie, dat alles zelf wil doen, soms grote emotionele uitbarstingen heeft ..... om maar wat te noemen.

Het boek 'mijn hoogbegaafde kind en ik' van Suzanne Buis kan ook ouders helpen de herkenning te vinden.

Wil je de ouders kunnen informeren over het jonge kind met ontwikkelingsvoorsprong, Cleverbee's trainingsdag ontwikkelingsvoorsprong geeft heel veel informatie over herkennen en begeleiden.

Fijne herfst en goede start van de winter gewenst!

Mirjam

Agenda voor november

De workshop 'spelen met de executieve functies bij jonge kinderen' is een succes. De deelnemers zijn zeer tevreden.
Op 18 november in Arnhem en 25 november in Amersfoort wordt deze workshop nog aangeboden dit jaar. Wil jij deze workshop (of een trainingsdag ontwikkelingsvoorsprong) bij jou in de buurt, mail me dan voor de mogelijkheden.

Alle evenementen zijn te vinden op facebook
Cleverbee
Mirjam Veldhoven
06 239 791 90
mirjam@cleverbee.nl