Nieuws
uit de Beehive

Nr. 36 - September 2018

Wat een aandacht voor ontwikkelingsvoorsprong!

Deze herfst is er veel vraag naar kennisoverdracht over ontwikkelingsvoorsprong en dat is fijn. Nog fijner is de diversiteit van de groepen die nieuwsgierig worden.
Ouders en gastouders hadden al eerder die behoefte aan kennis opdoen en herkenning delen.
Maar nu krijg ik ook vragen van CJG's in de regio en kinderopvang.Ik heb zelfs een interview met het vakblad Kiddo mogen doen (komt w.s. in het novembernummer).

En daar word ik blij van, omdat zo de kans steeds groter wordt dat het kind met voorsprong vroeger gezien kan worden en de begeleiding kan krijgen die passend is. Dat dat geen overbodige luxe is, lees ik dagelijks op de facebook groepen waarin wanhopige ouders tips zoeken voor hun depressieve, niet meer naar schoolgaande, ongelukkige kinderen.
Hoogbegaafde kinderen die vastgelopen zijn halen zelfs kranten en televisie. In de Trouw schrijft een moeder een serie columns over haar hb kinderen.

Voor de peuters met voorsprong zijn er op diverse plekken in het land speelgroepen, bijvoorbeeld in Duiven, Kampen, Amstelveen en Gouda. Ik gaat op initiatief van stichting iQ+ ook een peutergroep opstarten bij kinderopvang Kwest waarbij medewerkers on the job gecoacht worden, zodat met de kennis en opgedane ervaring deze (en misschien meer) groep kan worden gedraaid.

Allemaal aandacht voor voorsprong en ik weet zeker dat dit kansen oplevert voor al die kinderen die die kansen hard nodig hebben!

Wil je meer informatie of ook kennis opdoen en staat jouw vraag niet in mijn aanbod? Mail me, we kunnen dan gezamenlijk kijken wat er mogelijk is (ook binnen mijn netwerk).

Met groet!

Agenda tot eind 2018

25 september: iQafe in Naaldwijk over de executieve functies
28 september en 10 oktober: Tweeluik Ontwikkelingsvoorsprong in Ouddorp
31 oktober: start Jonge Onderzoekers in Naaldwijk
3 november: trainingsdag Ontwikkelingsvoorsprong in Zoetermeer
7, 14 en 28 november: Drieluiq over voorsprong in Naaldwijk
12 november: Kennis, Koffie en Koek bij de Buurtvrouw Schiedam

Alle evenementen zijn te vinden op facebook m.u.v. de besloten trainingen kinderopvang en workshops CJG.
Cleverbee
Mirjam Veldhoven
06 239 791 90
mirjam@cleverbee.nl