Nieuws
uit de bijenkorf

Nr. 39- februari 2018

Kennis delen kan op zo veel verschillende manieren

en ik heb er al veel gedaan.

Eind november had ik mijn laatste werkdag als VVE coach. Ik werkte namelijk naast het Cleverbee werk, nog steeds 20 uur per week als coach in de peuteropvang.
Onzettend fijn om verschillende redenen; ik bleef in contact met de kinderen en medewerkers, ik had een inkomen en mijn premies werden betaald, ik had collega's die mij inspireerden. Toch heb ik besloten te stoppen, omdat ik het gevoel had dat ik beide werkzaamheden niet de aandacht kon geven die ik wilde.

Cleverbee krijgt nu mijn aandacht en ik neem de financiŽle onzekerheid voor lief (omdat dat gelukkig ook kan).
Ik wil zo graag nog meer werk maken van het delen van kennis over ontwikkelingsvoorsprong en daarbij heb ik jullie hulp nodig om mij te inspireren. Ik realiseer me dat het onderwerp ontwikkelingsvoorsprong niet een groot onderwerp is binnen kinderopvang en onderwijs. Maar toch belangrijk genoeg om aandacht voor te vragen.

Ik neem jullie mee in en overzicht met manieren hoe ik de afgelopen jaren mijn kennis heb gedeeld en vraag aan jullie om mij via Facebook te voeden met ideeŽn hoe ik kennis kan delen......

Wat ik aan het doen ben (en heb gedaan), om jullie een idee te geven: trainingsdagen en -dagdelen, korte, goedkope workshops, koffiemomenten om met ouders te praten, coaching on the job om medewerkers te informeren, Facebook, Linkedin, Twitter, website, ontwikkelen van Zicht op Ontwikkelingsvoorsprong (signaleringsinstrument), ....
Ik hoor graag wat jullie denken dat de beste manier is om kennis te delen!

Komende periode ben ik met 2 gastouders aan het kijken naar een manier om intervisie te kunnen organiseren over het aanbod voor peuters met voorsprong (ideeŽn uitwisselen), gaan De Jonge Onderzoekers (peutergroep voor peuters met voorsprong in het Westland samen met Stichting IQ+ en stichting Kwest), mag ik een avond organiseren voor het CJG in Alphen aan de Rijn en ga ik met 2 enthousiastelingen kijken naar het VVE aanbod voor peuters met voorsprong en een serie workshops voor alle peuters en kleuters over spel met een gewaardeerde collega.

Het is wel waar dat als er ruimte is (geen werk meer erbij), er dus ook weer van alles voorbij komt!

Ik hoor graag van jullie!

Lieve groet,

Mirjam Veldhoven

Agenda

Alle evenementen zijn te vinden op facebook

Verder kom je me tegen op de HB Speeldag in Schiedam op 9 maart en op het symposium van Stichting IQ+ op 10 april
Cleverbee
Mirjam Veldhoven
06 239 791 90
mirjam@cleverbee.nl