Nieuws
uit de Beehive

Nr. 40 - Mei 2019
   

Embodio's, zorg voor je mentaal luik

Vorige maand was Tessa Kieboom te gast als eindspreker op het symposium van Stichting IQ+.
Zij vertelde over het derde luik; het mentaal luik. Uit onderzoek onder volwassen hoogbegaafde mensen kwamen 11 valkuilen (embodio's) naar voren die deze mensen tegen waren gekomen tijdens hun opgroeien.
Tessa pleit ervoor om deze embodio's te herkennen en ermee aan de slag te gaan om je mentaal sterk te maken, houden of je mentale kracht te vergroten.
Op de kennis Koffie en Koek van 15 mei gaan we aan de slag met dit onderwerp en ik neem dit luik ook op in mijn training Aan de slag met Ontwikkelingsvoorsprong.

Zeer interessant, ook omdat ik wel wat embodio's herken bij mezelf. Herken jij een of meer valkuilen? Bij jezelf en/of je kind?

 
Tessa schrijft erover in haar boek 'Meer dan intelligent' samen met Kathleen Venderickx.

 
 

Agenda voor de komende periode

De Jonge Onderzoekers draaien weer volop en deze woensdagochtenden met 12 peuters gaan door tot begin juni. Dit format kan ook op andere plaatsten geïmplementeerd worden in samenwerking met kinderopvang of peuterspeelzaal. Neem gerust contact op als je interesse hebt!

Daarnaast is er dinsdag a.s. de laatste Kennis Koffie en Koek in Schiedam en staan er wat teamtrainingen en individuele begeleidingstrajecten in mijn agenda.
Na de zomer start de workshopserie Gevuld naar Huis voor pedagogisch medewerkers, pedagogisch coaches en onderbouwleerkrachten in Naaldwijk en Waddinxveen.
Trainingen Aan de slag met Ontwikkelingsvoorsprong en Spelen met de Executieve Functies kunnen weer worden aangevraagd voor de periode voor en na de zomervakantie!

 


  


Cleverbee
Mirjam Veldhoven
06 239 791 90
mirjam@cleverbee.nl