Wie ben ik?

 

Ik ben Mirjam Veldhoven, moeder van 2 kinderen. De oudste heeft een hoog IQ en veel moeite om de moeilijke dingen te doen die van hem (op school) gevraagd worden. De jongste heeft een laag IQ en hechtingsproblemen en heeft zo zijn eigen talenten en ondersteuning nodig.

Ik werk al sinds jaar en dag met mensen: lange tijd in het wonen en dagbesteding voor verstandelijke gehandicapte volwassenen. Sinds 15 jaar werk ik binnen de kinderopvang; als leidinggevende en de laatste 6 jaar als adviseur op pedagogisch gebied.
Ik ben afgestudeerd HBO SPH’er (Sociaal Pedagogisch Hulpverlenen), pedagogisch coach (post-HBO), heb mijn Cambridge English diploma en ben in het najaar van 2013 gestart met de 2-jarige opleiding Talentbegeleider bij Novilo.

Laat voorjaar 2013 heb ik de landelijke werkgroep ‘Signaleren en begeleiden van kinderen onder de 4 met een voorsprong’ opgestart. Doel van deze werkgroep (met meer dan 25 deskundigen uit het hele land) is om aandacht te vergroten voor dit onderwerp door kennis te delen met veel verschillende groepen (ouders, opvang, overheden, consultatiebureaus) en om een signaleringsmethode te ontwikkelen waardoor meer kinderen vroeger opgemerkt, en als dat nodig is, ondersteund kunnen worden.

Typerend voor mijn manier van werken is dat ik graag in gesprek ga om ondersteuning te bieden, maar dat ik met de ander de oplossingen wil zoeken. Dus niet denken voor, maar denken met. Met groot en klein!


Interview (28-10-2015, Arjen van Bruinnessen voor Radio Schiedam)